Mansikkajuustokakku 24cm

AINEKSET:

Pohja:
200 g kaurakeksejä/digestivekeksejä
80 g voita

Täyte:
1 prk (200g) Mansikkarahkaa
2oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
350 g mansikoita (3,5 dl soseena)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Kiille:
1 dl mansikkasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä

1. Hienonna keksit muruksi ja sulata voi. Sekoita keksit ja voi yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, mansikkarahka ja soseutetut mansikat. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. 
3. Anna hyytyä ainakin tunnin ajan ja valmista kiille.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mansikka mahdollisimman sileäksi.  Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat liuenneet lisää joukkoon mansikkasose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.
5. Anna kakun hyytyä vähintään 4h mutta mieluiten seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit