Munaton rahkapiirakka

AINEKSET:

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl jogurttia
150 g sulaa voita


Täyte:
300 – 500 g mustikoita
300 – 400 g rahkaa
sokeria maun mukaan (n. 6rkl sopiva)

Pohja:
1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Sekoita kaikki pohjan aineet kulhossa nopeasti taikinaksi
3. Levitä taikina piirakkavuuan pohjalle ja reunoille.
4. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Levitä taikina takaisin reunoille ja painele pohja matalaksi.

Päällys:
5. Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja levitä pohjan päälle.
6. Paista noin 30-40 minuuttia kunnes piirakka on kypsä.

Kommentit

Suositut tekstit