Sitruuna-vaniljajuustokakku 24cm

AINEKSET:

Pohja:
200 g digestive-keksejä
80 g voita

Täyte:
4 dl vispikermaa 
250 g (1 prk) mascarpone-tuorejuustoa
200 g (1 prk) Vaniljarahkaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl sitruunan mehua (n. 2 sitruunaa)
1 sitruunan raastettu kuori
6 liivatelehteä

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit ja voi yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka, sitruunan kuori ja puolet mehusta. Kiehauta loput sitruunan mehusta ja liota pehmenneet ja puristetut liivatelehdet siihen. Lisää liivatteet ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan. 
3. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ja tarjoile!

Kommentit

Suositut tekstit