Vaahtokarkit

AINEKSET:
(koosta riippuen 50-150kpl)

3rkl liivatejauhetta
1,25dl vettä
1tl vanilijajauhetta

5dl sokeria
1,5dl siirappia (vaaleaa)
1dl vettä
pastaväriä

Lisäksi: 
3rkl (mansikka) tomusokeria
3rkl maissitärkkelystä
(+ vanilijasokeria)

1. Mittaa kulhoon liivatejauhe, 1,5dl kylmää vettä ja vanilijajauhe. Sekoita ja jätä odottelemaan.
2. Mittaa 1dl vettä, sokeri ja siirappi kattilaan.
3. Keitä seosta sekoittamatta, kunnes lämpötila on 115-117 astetta. Lisää kuuma sokeriseos turvonneen liivatteen sekaan ensin varoen ja hitaasti sähkövatkaimella sekoitellen.
4. Kun liivate on liuennut sekokseen, vatkaa vatkaimella voimakkaasti vaahdottaen. Jatka vaahdottamista noin 5-10 min, kunnes seos on paisunut kolminkertaiseksi ja on kiiltävää sitkeää massaa. 
5. Yhdistä keskenään tomusokeri ja maissitärkkelys. Siivilöi osa seoksesta vuoan pohjalle. Irroittele vahtokarkkitahna maissitärkkelys-tomusokeriseoksen päälle vuokaan. Tasoita pinta öljytyllä lastalla. Siivilöi pinnalle loput tomusokeri- maissitärkkelyseos.
6. Anna hyytyä huoneenlämmössä noin 2-4 tuntia. Kun seos on hyytynyt, leikkaa siitä paloja tomusokeroidulla veitsellä.
7.  Kierittele palat vanilija-maissitärkkelys-tomusokeriseoksessa. Säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa. Säilyvät parhaimman makuisena noin viikon.

Kommentit

Suositut tekstit