Twix-patukat
AINEKSET:
Pohja:
120 g voita
170 g vehnäjauhoja
60 g fariinisokeria
Karamellitäyte:
120 g voita
1 tlk makeutettua kondensoitua maitoa
2 rkl siirappia
60 g fariinisokeria
Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
pieni nokare voita
1. Vuoraa leivinpaperilla n. 20 x 20 cm kokoinen vuoka. (Kun kastelet leivinpaperin, se asettuu paremmin vuokaan.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja sekoita jauhojen sekä fariinisokerin kanssa käsin tasaiseksi taikinaksi.
3. Taputtele taikina vuokaan ja pistele haarukalla reikiä. Paista pohjaa noin 20 minuuttia.
4. Anna pohjan hieman jäähtyä ja tee karamellitäyte: mittaa ainekset kattilaan ja keitä koko ajan hämmennellen noin 8-10 minuuttia, kunnes seos sakenee ja alkaa irrota kattilan reunoilta.
5. Kaada karamelli pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä noin 30 min- 1 tunti.
6. Lopuksi valmista kuorrute: sulata suklaa ja sekoita joukkoon nokare voita. Levitä kuorrutus karamellin päälle anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa paloiksi ja nauti! Säilytä jääkaapissa tai pakasta.
Kommentit
Lähetä kommentti