Twix- kakku

AINEKSET:

Pohja:
175g vehnäjauhoja
125g huoneenlämpöistä voita
4 rkl fariinisokeria

Päälle:
50g voita
4rkl fariinisokeria
1 tkl kondensoitua maitoa
100-150g maitosuklaata
1-2 rkl öljyä

1. Nypi vehnäjauho, huoneenlämpöinen voi sekä fariinisokeri kulhossa ja sekoita massaksi. Painele taikina vuokaan (halk. väh. 23 cm) ja pistele taikinaan haarukalla reikiä. 
2. Paista pohjaa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Valmista karamelli: kaada sokeri, voi ja kondensoitu maito kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Muista sekoittaa koko ajan, ettei pala pohjaan. Laita levy pienemmälle ja  keittele seosta miedolla lämmöllä n. 5 min. Kaada toffeeseos jäähtyneen pohjan päälle ja anna jäähtyä.
4. Valmista kuorrute: sulata suklaa ja sekoita öljy joukkoon ja kaada sula suklaa/öljyseos piirakan päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
5. Nosta huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, piirakka on näin paljon helpommin leikattavaa. 

Kommentit

Suositut tekstit