Mustaherukkahyydykekakku
AINEKSET:
Pohja:
175g kaurakeksejä
75 g voita
Täyte:
8 liivatelehteä
2 rkl vettä
200 g (3 1/2 dl) mustaherukoita
1 1/4 dl sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa (tai tuorejuustoa)
1 dl laimentamatonta mustaherukkamehua
4 dl kuohukermaa
1. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka(halkaisija 22 - 23 cm). Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita ne sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Soseuta mustaherukat. Sekoita joukkoon sokerit. Lisää maitorahka (tuorejuusto) ja mustaherukkamehu, sekoita.
4. Vaahdota kerma kuohkeaksi. Purista liivatelehdistä vesi. Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi ja lisää veteen liivatteet. Sekoita kunnes liivatteet ovat sulaneet.
5. Kaada liivate täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada täyte pohjalle. Tasoita pinta.
6. Anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele ja tarjoile!
Kommentit
Lähetä kommentti