Munaton mustikkajuustokakku uunissa
AINEKSET:
Pohja:
n. 200gl digestivejä, kaurakeksejä tms
n. 70 g voita
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl hienoja riisijauhoja
½ dl perunajauhoja
1½ dl mustikoita
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuruseos irtopohjavuokaan (halkaisija on n. 20-22cm) leivinpaperin päälle. Paista pohjaa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
2. Säädä uunin lämpötila 150 asteeseen.
3. Sekoita keskenään tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Lisää joukkoon jogurtti, riisijauho ja perunajauho. Sekoita tasaiseksi.
5. Kun kakkupohja on jäähtynyt, voitele irtopohjavuoan reunat ja levitä mustikat pohjan päälle.
7. Kaada tuorejuustotäyte mustikoiden päälle ja paista uunin alimmalla tasolla 50-60 minuuttia. Kun kakku on jäähtynyt laita se jääkaappiin ja anna asettua mieluiten yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti