Mousset kakkuun

Suklaamousse
AINEKSET:
125g maustamatonta tuorejuustoa
75g tummaa suklaata
3dl vispikermaa
0,75dl tomusokeria
1tl vanilijasokeria

1. Sulata suklaa, lisää joukkoon tuorejuusto. 
2. Mittaa toiseen kulhoon kerma ja vaahdota kiinteäksi, lisää tomusokeri sekä vanilijasokeri ja vaahdota vielä hetki. 
3. Vatkaa tuorejuusto ja suklaa keskenään tasaiseksi ja kaada ne kerma-sokerien joukkoon. Sekoita tasaiseksi.



Vadelmamousse:
AINEKSET:
4kpl liivatelehteä
2dl vispikermaa
200g ranskankermaa
1,5dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
200g vadelmia

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon ranskankerma ja sokerit. 
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos kermojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi vadelmat ja sekoita.



Suklaamousse
AINEKSET:
1 levy suklaata
200g tuorejuustoa
2dl vispikermaa

1. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
2. Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Lisää suklaa kerma-tuorejuuston sekaan ja sekoita tasaiseksi.



Kuningatarmousse
AINEKSET:
4dl vispikermaa
1,5dl tomusokeria
2tl vaniliinisokeria
2prk kuningatarsosetta (pilttiä)
3 kpl liivatelehtiä
0,5dl vettä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokerit.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon liivatteet. Kaada liivateseos kuningatarsoseen joukkoon. Nostele lopuksi varovasti kerma kuningatarsoseen joukkoon. 



Vadelmamousse 
AINEKSET:
1prk kermaa
1prk maitorahkaa
400g soseutettua vadelmaa
4-6rkl sokeria
6kpl liivatelehteä

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 
2. Vaahdota kerma kuohkeaksi, lisää joukkoon sokerit. Seuraavaksi lisää joukkoon maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon vadelmasose, sekoita.
3. Sulata liivatelehdet kiehuvaan veteen (n.0,5dl vettä). Kaada ohuena nauhana muun seoksen joukkoon ja sekoita hyvin.



Suklaa-appelsiinimousse
AINEKSET:
1prk vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
150 tummaa suklaata 

1. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.
2. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Lisää tuorejuusto-kerman joukkoon ja sekoita. 



Lime-valkosuklaamousse
AINEKSET:
1prk vispikermaa
200g lime-valkosuklaarahkaa
2 limen mehu
5kpl liivatelehtiä
130g valkosuklaata

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. 
2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Sekoita joukkoon limen mehu. 
3. Sulata liivatteet pieneen määrään kuumaa vettä. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 
4. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Lisää muun täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.



Mansikkamousse:
AINEKSET:
1prk vispikermaa
1prk maitorahkaa
4dl mansikkasurvosta
4 liivatelehteä
tilkka vettä
sokeria maun mukaan

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mausta haluamallasi määrällä sokeria. Survo mansikat soseeksi ja lisää kerma-rahkan joukkoon.
3. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti tasaiseksi.



Mustikkamousse
AINEKSET:
1prk vispikermaa
1prk maitorahkaa
4dl mustikoita
4 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
tilkka vettä

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka, mausta haluamallasi määrällä sokeria. Lisää mustikat kerma-rahkan joukkoon.
3. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana muun seoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti tasaiseksi.

Kommentit

Suositut tekstit