Mansikkaraparperikakku

AINEKSET:

Pohja:
200g kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
200g raparperiä
1rkl vettä
3/4dl sokeria
300g pakaste mansikoita
2rkl tomusokeria
1litra vaniljajäätelöä

tuoreita mansikoita

1. Jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa.  Lisää voi pieninä kuutioina ja sekoita tasaiseksi.  
2. Ota irtopohjavuoka (halk 24 cm) ja asettele leivinpaperi pohjan ja reunan väliin.  Levitä ja painele keksi-voiseos vuokaan.
3. Pese, kuori ja leikkaa raparperit pieniksi paloiksi kattilaan.  Lisää 1 rkl vettä ja tomusokeri, kuumenna ja keitä sekoitellen kunnes raparperi on muuttunut soseeksi.   Siivilöi soseesta enin neste pois.
4. Laita jäiset mansikat monitoimikoneeseen ja hienonna ne.  Lisää jäähdytetty raparperisose ja paloiteltu vaniljajäätelö ja sekoita hyvin sekaisin.   Kaada seos pohjan päälle.  Peitä vuoka kelmulla ja laita pakastimeen vähintään 3 tunnin ajaksi.
5. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele tuoreilla mansikoilla.  Anna tortun lämmetä noin 15 min ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit