Mansikkarahkakakku
AINEKSET:
POHJA:
1 paketti (175 g) Dominokeksejä
50g voita
TÄYTE:
4 kpl liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (200 g) maustettua mansikkarahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(3 dl tuoreita mansikoita pieninä lohkoina)
PÄÄLLE:
1/2 l mansikoita
1. Hienonna keksit. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (halkaisija n. 22 cm).
2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 10 min ajaksi.
3. Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit. Lisää halutessasi joukkoon pieniksi lohkoiksi leikattuja mansikoita.
4. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
5. Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
6. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele mansikoilla. Irroita kakku vuoasta ja aseta tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti