Mansikkajuustokakku mansikkakiilteellä

AINEKSET:

Pohja:
100 g tummaa suklaata
8 dl riisimuroja

Täyte:
5 liivatelehteä
n. 3 dl mansikkaa soseena
0,75 dl sokeria
2 dl vanilijajogurttia
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk vispikermaa

Mansikkakiille:
3-4 dl mansikkaa hienona soseena
n 1/2 dl sokeria
3 liivatelehteä

1. Sulata suklaa ja sekoita siihen riisimurot. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan ( 24- 25 cm)irtopohjavuokaan ja painele pohjaseos siihen.
2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen jogurtti, tuorejuusto, sokeri ja mansikkasose.
3. Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja kuumenna 2½ rkl vettä kiehuvaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen ja kaada täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
4. Valmista kiille: Liota liivaatteet kylmässä vedessä (5-10min). Kuumenna pieni tilkka vettä(n. 2rkl) ja sekoita sen joukkoon liotetut liivatteet, ja kaada mansikka-sokeriseoksen joukkoon, sekoita tasaiseksi. Kaada seos hyytyneen täytteen päälle. Anna vielä hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan.

Kommentit

Suositut tekstit