Lakufudget

AINEKSET:

2dl kuohukermaa
2dl sokeria
2rkl siirappia
50g voita
1dl lakritsikastiketta

1. Kaada kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Keitä hiljalleen 15- 25min välillä sekoitellen. Kun massa sakenee paksummaksi, ota kattila pois liedeltä. (Massa on valmista kun se jähmettyy heti kun tipautat pisaran massaa kulmään veteen. Tai kun massa on 116 asteista)
2. Vatkaa hieman jäähtynyttä massaa muutama minuutti sähkövatkaimella. Lisää joukkoon lakritsikastike ja sekoita.
3. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja siirrä vasta sitten jääkaappiin. 
4. Kun massa on jähmettynyt kokonaan, leikkaa levystä sopivan kokoisia paloja öljytyllä terävällä veitsellä.
Huom! Valmiit toffeet säilyvät jääkaapissa noin 2 viikkoa.

Kommentit

Suositut tekstit