Kinuskijuustokakku

AINEKSET:

Pohja:
200g suklaakeksejä
50g voita

Täyte:
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl kinuskikastiketta
1tl vanilijasokeria
3 liivatelehteä
0,5dl vettä
n. 15kpl Omar-karkkeja

1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Rouhi ja pilko Omar-karkit. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon vanilijasokeri. Lisää notkistettu tuorejuusto ja kinuskikastike. Sekoita.
3. Sulata liivatteet kiehuvaan veteen (2-3rkl). Kaada liivatteet muun täytteen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, lisää lopuksi omarit ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita.
4. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Kommentit

Suositut tekstit