Kinuski-suklaapalat

AINEKSET:

Pohja:
100g voita
2,5dl vehnäjauhoja 
2rkl sokeria
0,5tl leivinjauhetta
2,5rkl vettä

Kinuski:
2dl kuohukermaa
1dl fariinisokeria
1dl sokeria
1rkl voita
1tl vanilijasokeria
ripaus suolaa

Suklaakuorrute:
200g suklaata
1rkl rypsiöljyä

1. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla (25 x 30cm). 
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pehmeä voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, sekoita tasaiseksi ja painele uunivuokaan. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit, sekoita ja anna kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 min, kunnes kinuski on paksuuntunut. Lisää vanilijasokeri, voi ja suola. Sekoita ja kaada pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa.
4. Sulata suklaa, sekoita joukkoon öljy. Levitä kinuskikerroksen päälle ja anna kovettua kylmässä. Leikkaa paloiksi ja nauti. Säilytä kylmässä.

Kommentit

Suositut tekstit